Courgettesoep met paling
of knoflookcroutons

  • 500 g courgettes
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 l bouillon
  • 1 teen knoflook
  • handje peterselie
  • klontje roomboter
  • 12½ cl room
    • voor de garnering:
  • 1 onsje gerookte paling

Ui fruiten in de olijfolie.
Uit de courgettes met een meloenbolletjes steker ronde bolletjes steken (stuk of 20).
De rest van de courgettes in blokjes snijden en samen met gehakte knoflook bij de ui voegen.
Bouillon erbij gieten en 10 - 20 minuten rustig laten pruttelen.
Op smaak brengen met 'n beetje zout en versgemalen peper.
Pureer de soep met een staafmixer.
De roomboter en room er met een garde doorkloppen.
Roer er wat gehakte peterselie door en voeg de stukjes gerookte paling toe, of gerookte zalmforel, of . . . voor de vega's onder ons room en vis weglaten en knoflook croutons toevoegen!

Bron: Bio aan huis

Terug