Courgettesoep - I

voor 2 personen

  • stukje ui
  • 1 kleine courgette
  • 1 eetl. pesto (basilicum, potje)
  • 2 dl (groente)bouillon (van tablet)
  • 6 sprietjes bieslook

Snijd het stukje ui klein.
Was de courgette en snijd hem in blokjes.
Fruit de ui zacht in de pesto.
Voeg de blokjes courgette toe met de bouillon en kook dit in 15 minuten gaar.
Was de bieslook en knip de sprieten klein.
Pureer de courgettemassa in de keukenmachine, met de staafmixer of door een zeef.
Breng de puree weer aan de kook en garneer met de bieslook.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht gegrilde portabella gevuld met kruidige couscous en pijnboompitten, geroerbakte vegetarische reepjes en Chinese kool.

Bron: Voedingscentrum


Courgettesoep - II

  • 1 l water
  • 2 dl koksroom

Zet het water op met daar in stukjes courgette.
Breng dit aan de kook en kook het tot de courgette heel gaar is.
Zeef de courgette uit de pan.
Voeg nu de saffraandraadjes toe aan het water.
Pureer in tussen de courgette.
Doe de courgette terug in het water.
Voeg de room toe.
Breng de soep op smaak met zout /of groentebouillonpoeder.
Gratineer de soep met een plakje brie of serveer in de soep een stukje gepocheerde zalm.

Bron: Saffraan, het heilzame kruid


Courgettesoep - III

  • 2 eetl. olijf- of zonnebloemolie
  • 1 ui, schoongemaakt en kleingesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 50 g rijst
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 courgettes grofgeraspt
  • zout & peper
  • 1 eidooier
  • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetl. peterselie, fijngehakt

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten.
Voeg de rijst toe en bak deze even mee.
Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de geraspte courgettes toe en laat de soep nog ± 15 minuten zachtjes doorkoken tot alles gaar is.
Maak de soep op smaak met wat zout en peper.
Neem de pan soep van de hittebron af en roer er de eidooier door.
Serveer de soep bestrooid met de geraspte kaas en de fijngehakte peterselie.

Bron: Astrid Veltman


Courgettesoep - IV

  • 1 eetl. olijfolie extra vierge
  • 1 ui
  • 750 g courgette
  • 2 stengels bleekselderij
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • snuf gemalen komijn
  • 50 cl (kruiden)bouillon
  • 3 of 4 takjes verse kruiden
    (munt, salie, basilicum, dille, dragon, marjolein of rozemarijn)

Fruit gesnipperde ui in olijfolie.
Snijd gewassen, ongeschilde courgette in blokjes.
Snijd gewassen stengels bleekselderij in stukjes.
Voeg de gesneden groenten toe.
Voeg zout, peper en flink snufje gemalen komijn toe.
Schenk bouillon bij totdat groente net niet onder staat.
5 minuten koken.
Blenderen met staafmixer.
Voeg de verse kruiden toe.

Bron: Eatzo

Terug