Chinese tomatensoep

  • 1 l (kippen)bouillon
  • 2 eetl. bloem
  • 20 cl melk
  • 4 - 6 eetl tomatenpuree
  • 1 eetl. azijn
  • 1 eetl. mirin of sherry
  • 2 eetl. suiker
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • mespuntje gemberpoeder, of vers natuurlijk
  • zout & peper
  • 50 g blokjes kip, ham of omelet
  • (koriander)

Breng de bouillon in een pan aan de kook.
Roer van de bloem met de melk in een kommetje een glad papje.
Voeg het bloempapje onder voortdurend roeren aan de bouillon toe tot een licht gebonden geheel is ontstaan.
Voeg de tomatenpuree, de azijn, de suiker, de sherry, het uitgeperste teentje knoflook en de gember aan de soep toe.
Draai de hittebron laag, leg het deksel op de pan en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
Maak de soep op smaak met wat zout & peper.
Serveer de soep bestrooid met ham/kip of omelet en evt. koriander (is niet Chinees, maar wel lekker.
Je kan verder natuurlijk van alles meekoken zoals mie, groenten en op het laatst wat taugé, maar puur kan ook.

Bron: een beetje van "Chinees kookboekje" door Chi-Yun Eskelund en een beetje van Elske.

Terug