voor 2 personen
|
|
Snijd de tofu in blokjes.
Meng er wat sojasaus en chilisaus door en laat dit afgedekt in de koelkast een uur marineren.
Schil het stukje gember en rasp het.
Maak de groente schoon.
Snijd de wortels in plakjes, de paprika in blokjes, de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen.
Laat de maïs uitlekken.
Verwarm de olie en pers het teentje knoflook er boven uit.
Fruit de knoflook en de gember tot het gaat geuren.
Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook.
Voeg alle groente toe en laat de groente bijna gaar worden.
Doe de tofu en de mie in de soep en laat de mie gaar worden.
Maak de soep op smaak met sojasaus en chilisaus.
Vervang de tofu eventueel door blokjes gebraden kipfilet (vleeswaar) of ham.
|
|
Snijd de tofu in blokjes.
Meng er de kecap door en laat dit afgedekt in de koelkast een uur marineren.
Breng 40 cl water met bouillontablet en wat gedroogd zeewier tegen de kook aan.
Laat het zeewier ca. 15 minuten weken tot het zacht is.
Verwijder het stukje zeewier.
Schil het stukje gember en rasp het.
Maak de groente schoon.
Snijd de wortel in plakjes, de paprika in blokjes, de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen.
Verwarm de olie en pers het teentje knoflook er boven uit.
Fruit de knoflook en de gember tot het gaat geuren.
Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook.
Voeg de wortel, paprika, bleekselderij en prei toe en laat de groente bijna gaar worden.
Doe de tofu, doperwtjes en de noedels in de soep en laat dat gaar worden.
Druppel aan tafel een beetje sesamolie op de soep.