Chili Gember noedelsoep

  • 400 g kipfilet
  • 1 (ca. 600 g) Chinese kool
  • 6 lente-uitjes
  • wokolie
  • 100 g geraspte wortelreepjes
  • 1½ l kippenbouillon
  • 1 pak noedels
  • Conimex Woksaus Chili Gember

Snijd de kipfilet in blokjes.
Was en snijd de Chinese kool in reepjes.
Was en snijd de lente-uitjes in schuine plakjes.
Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipblokjes 3 minuten.
Schep de Chinese kool en de wortelreepjes erdoor en roerbak nog 2 minuten.
Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook.
Voeg de wok noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Breng de noedelsoep op smaak met de woksaus (ca. 8 eetlepels).
Schep de noedelsoep in diepe borden of kommen en strooi de lente-uitjes erover.

Lekker anders kan ook

Vervang de Chinese kool door paksoi of 600 g gewassen spinazie.

Op tafel

Zet sojasaus of kecap en gebakken uitjes op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen of erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug