Champignonsoep met een schuimkraag

  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 1 eetl. olie
  • 40 cl groentebouillon
  • ¾ dl halfvolle melk
  • nootmuskaat
  • stuk bruin of volkorenbrood

Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein.
Was de peterselie.
Hak de steeltjes grof en snijd de blaadjes klein.
Fruit de ui, de knoflook en de peterseliesteeltjes met wat peper in de olie glazig.
Bak de champignons mee.
Voeg de bouillon toe en laat dit 5 minuten koken.
Roer er de peterselieblaadjes door.
Doe de melk in een steelpannetjes en breng dit al kloppend aan de kook en klop het tot schuim.
Vul kommen of borden met de soep.
Garneer met het melkschuim en een beetje nootmuskaat.
Geef er wat brood bij.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht lasagne met gegrilde groente en broccolipuree.

Bron: Voedingscentrum

Terug