Chaga linzensoep met zoete bataat

Chaga linzensoep met zoete bataat

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 190 g rode linzen, gedroogd
  • 2 zoete bataten, in kleine blokjes
  • ½ theel. zout
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 l groentebouillon
  • 2 theel. Chagapaddenstoel-extract

Fruit de uien en knoflook in 2 à 3 minuten glazig in de olijfolie.
Voeg kerriepoeder toe en bak al roerend kort mee, ca. 30 seconden.
Doe de rode linzen erbij, de blokjes bataat, tomatenblokjes, zout en water of bouillon; de groente moet net onderstaan.
Breng aan de kook, leg de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 25 minuten rustig doorkoken.
Haal de pan van het vuur, doe het chagapaddenstoel-extract erbij en blend met een staafmixer of in de blender tot een gladde soep.
Voeg wat extra vocht toe als het te dik is.
Proef op zout.
Serveer de soep in voorverwarmde kommen en garneer met koriander en geroosterde zaadjes.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug