Crema Catalana - Catalaanse crême

  • ½ l melk
  • 1 vanillestokje
  • 150 g suiker
  • 4 eieren (alleen geel)
  • 1 kaneelstokje

Doe de melk in een steelpan en zet op het vuur.
Langzaam verhitten.
Vanillestokje overlangs opensnijden en zaadjes in de melk doen.
Kort laten koken.
Het eigeel van 4 eieren en 125 gram van de suiker door elkaar kloppen met een mixer.
Aan de melk toevoegen.
Kaneelstokje aan het mengsel toevoegen en het geheel langzaam verwarmen totdat de crême lobbig wordt.
Kaneelstokje verwijderen.
De crême overdoen in eenpersoons vuurvaste schaaltjes en laten afkoelen.
In de koelkast plaatsen totdat de crême volledig is afgekoeld.
De crême met de resterende suiker bestrooien en in een oven van 180 °C plaatsen.
Suiker laten karamelliseren.
Uit de oven nemen en weer laten afkoelen.
Lauw / koel serveren.

Gepubliceerd door: Giessenborch tapas recepten

Terug