Caraïbensoep

  • 400 g varkensgebraad
  • 200 g chorizo
  • 1 zoete bataat gesneden in blokjes
  • 100 g ananasschijfjes
  • 3 bananen
  • 100 g champignons
  • 2 teentjes look
  • 1 blaadjelaurier
  • 1 ui
  • 1 eetl. gemberwortel
  • 1 snuifje kruidnagelpoeder
  • 1 theel. korianderpoeder
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 1 eetl. suiker
  • gemalen zwarte peper
  • zout
  • 1,5 l water
  • 2 eetl. pompelmoessap
  • sap van citroen
  • 4 eetl. bruine rum
  • 10 cl rode wijn

Doe het in blokjes gesneden varkenvlees, 1 varkensbeen, de gember, de look, de fijngesneden ui en het laurierblad in een grote kookpot.
Leng aan met de wijn en het water en laat op een zacht vuurtje koken gedurende 45 minuten.
Voeg dan de zachte aardappel, de champignons, het citroen- en pompelmoessap, de koriander, de kruidnagel, cayennepeper, het zout, de peper en de suiker toe.
Als de soep u te dik lijkt, doe er dan wat water bij.
Laat alles 15 minuten sudderen, tot de groenten zachtgekookt zijn.
Voeg de chorizo toe en laat 5 minuten koken.
Daarna de bananen en de ananas erbij doen en alles nog 8 minuten op een zacht vuurtje laten sudderen.
Verwijder het been en het laurierblad net voor het opdienen en voeg de rum toe.

Bron: Jerryke

Terug