Caldo verde, Portugese koolsoep

caldo_verde (1K)

  • 1 1 bouillon of kookvocht van groente
  • ½ groene kool, ca 250 g
  • 2 eetl. olijfolie
  • 4 grote aardappelen
  • zout
  • peper uit de molen

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Zet ze samen met de bouillon op, voeg wat zout toe en laat het geheel zolang zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
Schep ze uit het vocht.
Maak er een fijne puree van.
Snijd de groene kool in ragfijne snippers.
Breng de bouillon opnieuw aan de kook.
Voeg aardappelpuree, koolsnippers, olie en wat peper naar smaak toe.
Blijf gedurende 5 minuten in de soep roeren.
Dien de soep daarna op.
Geef er desgewenst in olie gebakken dobbelsteentjes wittebrood bij.

Tip

Omdat de smaak van groene kool in Portugal nogal afwijkt van de groene kool die in ons land verkocht wordt kan je eigenlijk beter spruiten of nog liever de koppen van spruitkoolplanten voor deze soep gebruiken.

Terug