Bruine bonensoep

  • 2 grote uien
  • 2 winterwortels
  • bosjeselderij
  • 2 á 3 preien
  • 1 rookworst
  • pond speklappen
  • pond varkenslappen
  • 2 á 3 groentebouillonblokjes
  • peper zout
  • pakje bruinebonensoep
  • eventueel sambal

Snij alle groenten grof maar de winterwortel iets fijner was alles goed schoon.
Zet een pan met 1,5 liter water op en doe daar de groenteboillionblokjes in
Voeg het vlees en de winterwortel er bij en dit zachtjes laten koken tot het vlees gaar is.
Na ongeveer 30 minuten eventueel de kruiden erbij doen naar eigen smaak.
Haal nu al het vlees eruit.
Doe nu alle andere groenten erin na 15 minuten in de bruine bonensoep erbij en dit weer aan de kook laten komen.
Snij het vlees en de rookworst grof en doe dit er als laatste bij na en 10 minuten is dit alles klaar

Serveertip
Geef er bv. soepstengels of stokbrood bij.
Wil er meer pit in - sambal.

Bron: Smulweb

Terug