Brown Windsor Soup

Bruine Windsorsoep

Brown Windsor Soup

  • 4 eetl. boter
  • 300 g schenkel van rund met bot, snij het vlees in kleine stukjes
  • 300 g lamsvlees met been, schapenvlees is traditioneel, maar lam is prima
  • 2 middelgrote uien, geschild en in plakjes
  • 2 wortelen, geschild en in plakjes
  • 1 pastinaak, geschild en in plakjes
  • 4 eetl. bloem
  • 2 l bouillon
  • 1 kop gekookte rijst, optioneel
  • ½ kop Madeira
  •  
    • bouquet garni,
      samen in kaasdoek
  • peterselie
  • laurierblad
  • selderijblad
  • 6 peperkorrels
  • tijm
  • zout
  • cayennepeper

Rol vlees door de bloem.
Bak rondom bruin in boter in soeppan.
Voeg de bouillon toe, breng de soep aan de kook, voeg de kruiden toe, zet het vuur laag, gedeeltelijk afdekken, en laat ongeveer 2 uur trekken.
Wanneer het vlees gaar is, botten en kruiden verwijderen.
Breng op smaak met zout en cayennepeper.
Pureer de soep desgewenst.
Kook eventueel rijst mee.
Dien heet op met een eetlepel Madeira in elk bord.

Bron: Zelfmaak recepten
Gepubliceerd door: Fietsen123

Terug