Broccolisoep met makreel

Broccolisoep met makreel

  • 1 warmgerookte hele makreel
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetl. olijfolie
  • 800 g broccoli
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 600 g mini krieltjes
  • 10 cl slagroom
  • 2 eetl. milde grove mosterd

Verwarm de oven voor tot 180 ºC.
Wikkel de makreel in aluminiumfolie.
Leg de makreel 10 minuten in de voorverwarmde oven om te verwarmen.
Hak de knoflook fijn.
Verhit in een soeppan 2 eetlepels olie.
Fruit de knoflook 1 minuut.
Maak intussen de broccoli schoon: verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in dunne plakjes.
Haal de makreel uit de oven, maar laat in het aluminiumfolie zitten.
Voeg de plakjes en roosjes broccoli toe aan de knoflook en bak 2 minuten mee.
Verkruimel de bouillontabletten boven de pan.
Schenk 1½ liter water erbij en breng aan de kook.
Kook de broccoli in 4 minuten gaar.
Klop intussen met de mixer of een garde de slagroom met de mosterd stijf.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de krieltjes toe en kook de soep nog 4 à 5 minuten.
Haal de vis uit het folie en verwijder het vel.
Verdeel het visvlees in mooie vlokken.
Breng de soep op smaak met peper en schep in vier soepborden.
Verdeel de makreel erover.
Schep in elk bord een mooie dot mosterdroom en bedruppel met de rest van de olie en wat peper.
Serveer de rest van de mosterdroom apart erbij.
Geef er eventueel stevig bruin brood bij.

Bron: Jumbo

Terug