|
|
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Neem 150 gram van de broccoli en snijd deze in kleine roosjes.
Meng in een mengkom de kleine broccoliroosjes met 150 gram kikkererwten, 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel kerrie madras poeder, ½ theelepel kurkuma en ½ theelepel zout.
Beleg een met bakpapier bekleedde bakplaat en stort het mengsel hierop.
Verdeel het over de bakplaat en rooster het geheel in de oven tot de kikkererwten knapperig zijn.
Dit duurt ca. 15 minuten.
Zet apart.
Verhit 2 eetlepels olie in een grote soeppan.
Fruit de ui op een middelhoog vuur voor ca. 5 minuten.
Voeg de knoflook toe en het overgebleven kerriepoeder en kurkuma.
Laat ca. 1 minuut garen tot het geurig ruikt.
Giet de kokosmelk in de pan en roer goed door.
Voeg hierna de bouillon, de overgebleven kikkererwten en de broccoli met 2 theelepels zout toe.
Breng de soep aan de kook, zet het vuur middellaag en laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes pruttelen tot de broccoli zacht is.
Haal van het vuur en roer de citroensap door de soep.
Pureer de soep met een staafmixer tot deze glad en romig is.
Proef en breng eventueel op smaak met meer zout of citroensap.
Serveer in een kom en garneer met de geroosterde kikkererwten en broccoli met de soepstengels.
Schenk eventueel nog 1 theelepel olie door de soep.
Bron: Peulvruchten.nl