Broccolisoep met blauwe kaas

Broccolisoep met blauwe kaas

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 broccoli
  • 4 takjes tijm
  • 1 bloemige aardappel
  • 120 cl gevogeltebouillon
  • 15 cl room
  • 100 g blauwe schimmelkaas, Pas de Bleu of Bleu Gourmet
  • 2 eetl. zonnebloempitten
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie
  • boter
  • peper & zout

Snijd de broccoli in roosjes.
Schil de steel en snijd in stukjes.
Schil de aardappel en snijd in blokjes.
Snipper de ui fijn en bak glazig in boter.
Pers er de look bij en bak even mee.
Voeg ⅔de van de broccoliroosjes, aardappel en de stukjes steel toe en roerbak 3 minuten verder.
Blus met de bouillon, voeg de takjes tijm toe en breng aan de kook.
Laat 15 minuten sudderen.
Mix de soep glad, proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
Snijd de resterende broccoliroosjes wat kleiner en voeg bij de soep.
Laat nog 5 minuten verder sudderen.
Schep de soep in kommen en werk af met een lepel blauwe kaas, zonnebloempitjes en peterselie.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug