Broccoli-preisoep

Broccoli-preisoep

voor 2 personen (meerdere koppen!)

  • 1 stronk broccoli: in stukjes gesneden,
    inclusief de stronk en gewassen
  • 2 preien: in ringen gesneden en goed gewassen
  • boter
  • witte peper
  • 2 blokjes groenten/tuinkruidenbouillon
  • ¾ l water
  • optioneel: room

Laat de boter in een soeppan smelten en bak de preien er op middelhoog vuur zacht in.
Doe de broccolistronkjes erbij en laat even mee bakken.
Vuur niet te hoog zetten.
Kook intussen 0,75 liter water.
Voeg het water toe aan je groenten en doe er de bouillonblokjes bij.
Roer het goed en laat dit met deksel op pan op laag vuurtje koken.
Na een kwartiertje even checken, waarschijnlijk zijn de groenten goed gaar.
Met staafmixer groenten pureren.
Ik vind het altijd lekker om er nog wat stukjes groenten in te laten, dan krijg je een wat grovere structuur.
Voor mensen die juist van fijnere soepen houden: zeef het dan even.
Breng op smaak met vers gemalen witte peper en proef of je het zo lekker vindt.
Dien op in een mooie kom met de Parmezaanse koekjes en eventueel wat room in de soep (dit mag ook voor de balansers!)

Opmerking
Je kunt er (ook voor balans!) Parmezaanse koekjes bij maken (rasp wat hoopjes Parmezaanse kaas vermengd met witte peper op een stuk bakpapier en laat dat in een voorverwarmde oven op 200 °C circa 10 minuten -in de gaten houden!- bakken).

Bron: Greendelicious, Natascha Boudewijn

Terug