Broccolisoep - I

  • 1 l kalfs- of kippenbouillon
  • 300 g broccoli
  • 160 g boursin
  • 20 cl slagroom
  • 175 g carbonaraspekreepjes
  • peper en zout

Kook de broccoli in de bouillon gaar.
Voeg de boursin toe, pureer met de staafmixer en proef of er nog peper en zout bij moet.
Verwarm de puree opnieuw en klop er met de staafmixer de slagroom door tot een mooi schuimende soep ontstaat.
Verdeel de spekreepjes over 4 borden, verdeel daar de soep over en serveer direct.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©


Broccolisoep - II

  • broccoli
  • ui
  • bloem
  • spekblokjes
  • bouillon
  • Italiaanse kruiden

Geen hoeveelheden? Nee, geen hoeveelheden.
Ik maak deze soep altijd in grote hoeveelheden en vries een deel in voor het weekend.
Met 1 flinke stronk broccoli, 2 uien en 1½ liter bouillon heb je de juiste verhouding.
Spekblokjes uitbakken, uit het vet scheppen en bewaren.
De ui (gesnipperd) glazig bakken in het spekvet. bloem erbij en even roeren, dan de broccoli erbij: snijd de stelen gewoon in blokjes en doe ze erbij, doe de roosjes erbij, en houd een deel van de roosjes achter.
Even roerend doorbakken en in gesloten pan op zacht vuur stoven, 5 - 10 minuten.
Daarna bouillon erbij (ik gebruik kipbouillon) en roeren.
Italiaanse kruiden toevoegen.
In gesloten pan minimaal een half uur (liever veel langer) laten trekken.
Met de staafmixer alles pureren, en dan de spekblokjes en de rest van de broccoliroosjes toevoegen.
Met kruiden, zout & peper op smaak brengen.
Nog even zachtjes doorkoken en serveren met een lekker brood.

Bron: PM3 Receptensite


Broccolisoep - III

  • 2 eetl. olijfolie
  • 5 uien (fijngesnipperd)
  • 2 laurierbladeren (in stukjes gescheurd)
  • 2 broccoli's (in roosjes)
  • 2 eetl. havervlokken (of rijstvlokken)
  • 750 à 100 cl water
  • 1 blokje groentebouillon
  • ½ theel. nootmuskaat
  • ½ theel. tijm
  • peper
  • zout
  • haverroom (of sojaroom)
  • peterselie

Verhit de olijfolie.
Bak er de ui in, samen met de laurier en een snuifje zout, gedurende 10 minuten.
Doe er de broccoli en het bouillonblokje bij en bedek met water.
Voeg ook de haver- of rijstvlokken toe.
Laat 20 à 25 minuten sudderen.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep.
Voeg wat tijm en nootmuskaat toe en verwarm opnieuw.
Garneer de soep voor het serveren met haverroom (of sojaroom)en een takje peterselie.

Tips
• Door haver- of sojaroom pas vlak voor het serveren toe te voegen (in plaats van deze mee te koken met de soep), zal de soep niet schiften indien ze opnieuw wordt opgewarmd.
• Voor een romigere soep kan je een deel van het water vervangen door (ongezoete) sojamelk.

Bron: Jae Steele's "get it ripe" via EVA
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug