Brie en champignonssoep

Brie en champignonssoep

  • 60 g boter, in blokjes gesneden
  • 450 g gesneden verse champignons
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 1 blik kippenbouillon, 40 cl
  • 1 eetl. paprika
  • 1 eetl. sojasaus
  • 2 theel. dille
  • 3 eetl. meel
  • 3 cl melk
  • 120 g Brie, korst verwijderd, in blokjes gesneden
  • 1 bosje verse gehakte peterselie
  • 2 theel. citroensap
  • ½ theel. zout
  • ¼ theel. peper

Verwarm in een gietijzeren pan de boter op middelhoog vuur.
Champignons en uien toevoegen. koken en roeren tot ze gaar zijn.
Roer de bouillon erdoor en de paprika, sojasaus en dille.
Breng aan de kook.
Verlaag het vuur en sudderen laten, overdekt, 5 minuten.
Klop het meel en de melk in een kleine kom tot een gladde massa.
Roer het bij het champignonmengsel.
Breng aan de kook en roer het 1 Ć  2 minuten of tot ingedikt is.
Warmte verminderen en de overige ingrediƫnten toevoegen.
Koken en roeren totdat de kaas gesmolten is (niet laten koken).

Bron: Taste of Home
Gepubliceerd door: Wayne Boatwright in de nieuwsgroep rec.food.cooking

Terug