Brabantse aardappelsoep met bieslook en spekjes

aardappelsoep (2K)

  • 3 eetl. wortel in blokjes gesneden
  • 3 lente-uitjes in ringetjes gesneden
  • 1 theel. boter
  • 300 g. kruimige aardappels in kleine blokjes gesneden
  • 1 l kippenbouillon
  • peper en zout
  • 5 eetl. slagroom zonder suiker
  • 2 eidooiers
  • 2 eetl. fijngesneden bieslook
  • versgemalen peper
  • 4 eetl. uitgebakken ontbijtspekreepjes

Smoor de wortelblokjes, aardappelblokjes en lente-uitjes op laag vuur in boter, zonder te kleuren.
Voeg vervolgens de bouillon toe en breng het geheel aan de kook en laat het op niet te hoog vuur in ca. 20 minuten gaar koken.
Pureer het geheel daarna fijn in een keukenmachine of mixerblender.
Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Roer in de tussentijd de slagroom en de eidooiers goed door elkaar.
Meng de bieslook erdoor en breng het mengsel op smaak met versgemalen peper.
Neem vervolgens de soep van het vuur en roer er geleidelijk het slagroom- ei mengsel doorheen.
Zorg dat de soep niet meer gaat koken anders krijgt u klontjes.
Schep de soep in koppen en schep op het laatste moment de ontbijtspekreepjes er bij.
Serveer de soep bijvoorbeeld met boerenbrood.

Succestip
De soep kunt u van tevoren bereiden en invriezen, zonder de room er aan toe te voegen.
Deze kunt u toevoegen als u de soep hebt ontdooit, anders krijgt u klontjes.

Bron: Spar Succes recepten



Terug