Heldere bouillon met cantharellen

voor 10 personen

  • 400 g cantharellen of een paddestoelenmelange
  • 3 plakken serranoham
  • 1,5 eetl. olijfolie
  • 4 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 l runderbouillon van 2 tabletten
  • verse bieslook

Was de cantharellen kort in een zeef.
Onder koud stromend water of borstel het vuil er met een champignonborsteltje af.
Snijd met een scherp mes een stukje van de onderkant af en schraap de steeltjes mooi blank.
Halveer de cantharellen en snijd ze in mooi gelijkmatige partjes.
Leg ze op een stukje keukenpapier, zodat ze goed kunnen drogen.
Snijd de plakken ham in dunne reepjes.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalotten hierin zachtjes 2 minuten.
Voeg de cantharellen toe en bak ze in ± 5 minuten op een middelhoog vuur goudbruin en gaar.
Breng de bouillon aan de kook en breng hem op smaak met peper en zout.
Verdeel de paddestoelen en de reepjes ham over de soepkommen.
Schenk de bouillon erop en verdeel het bieslook erover.
Mag ook met warme toast met olie peper en zout uitgeserveerd worden.

Bron: Kookclub
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug