Borsjtsj met kabeljauw

Borsjtsj met kabeljauw

  • 1 bosje soepgroente
  • 250 g aardappelen
  • 1 ui
  • 2 eetl. boter
  • 1 theel. venkelzaad
  • 2 laurierbladeren
  • 90 cl kippenbouillon
  • 250 g rode bieten
  • 250 g kabeljauw
  • zout &, peper
  • 2 eetl. rode wijnazijn
  • 2 takjes dille

Schil de selderij, wortel en aardappelen.
Snijd in kleine stukjes met de ui.
Verhit 1 eetlepel boter in een pan en bak de uien, selderij en wortelen gedurende 2 à 3 minuten.
Voeg venkelzaad en laurierbladeren toe en stoom kort totdat het aroma loskomt.
Blus de groenten met bouillon.
Voeg de aardappelen toe, breng aan de kook en laat 30 minuten koken.
Prei schoonmaken, goed wassen en in plakjes snijden.
Snijd de rode biet in blokjes.
Voeg kort voor het einde van de kooktijd prei en bieten toe aan de soep en kook gedurende 5 minuten.
Snijd de kabeljauw in 4 stukken, breng op smaak met zout & peper.
Verhit de resterende boter in een teflon pan.
Bak elke kant van de vis 1 minuut tot hij net gaar is, maar nog steeds glazig van binnenuit.
Kruid de stoofpot met azijn.
Vul het in soepborden en leg 2 stukken vis op elk bord en serveer het met dille bestrooid.

Bron: essen & trinken

Terug