Bonensoep met kruidentopping

Bonensoep met kruidentopping

  • 2 eieren
  • 1 prei
  • 1 eetl. olie
  • 1 grote pot bruine bonen
  • 1 kleine pot tuinbonen
  • 10 cl gezeefde tomaten (pak)
  • flinke hand kruiden, bijv. selderij, peterselie, bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g magere kwark
  • (gerookt) paprikapoeder
  • halve avocado
  • citroensap
  • 1 klein zakje tortillachips, 25 g
    of 2 eetl. geschaafde amandelen

Kook de eieren in 9 minuten hard.
Maak de prei schoon en snijd de prei in dunne ringen.
Fruit de prei zacht in de olie.
Laat de bruine bonen en de tuinbonen uitlekken.
Voeg de bruine bonen, de tuinbonen, de gezeefde tomaten en 30 cl water toe aan de prei en breng dit aan de kook.
Kook de soep 5 minuten.
Was de kruiden en knip ze klein.
Pers het teentje knoflook uit boven de kwark.
Roer de knoflook en de kruiden door de kwark.
Maak de soep op smaak met wat paprikapoeder.
Schil de halve avocado en snijd hem in stukjes.
Druppel er direct wat citroensap over.
Pel de eieren en snijd ze in parten.
Schep aan tafel wat van de kruidenkwark op de soep en geef er de parten ei, de stukjes avocado en de tortillachips bij.

Bron: Voedingscentrum

Terug