Bonensoep met knoflook en peterselie

Bonensoep met knoflook en peterselie

  • 8 eetl. olijfolie
  • 2 theel. knoflook, gehakt
  • 350 g kievitsbonen of witte bonen
  • 25 cl bouillon, vlees- of groentebouillon
  • 2 eetl. peterselie, gehakt
  • dikke sneden brood met korst en geroosterd
  • peper & zout

De bonen voorkoken: zie bij Saus van borlottobonen, salie en rozemarijn.
Zet een soeppan met olie en gehakte knoflook op matig vuur.
Bak de knoflook licht goudgeel.
(Dit gaat altijd sneller dan je denkt.)
Voeg de gekookte bonen toe, met wat peper en zout.
Leg het deksel op de pan en laat een minuut of vijf sudderen.
Neem een kopje bonen uit de pan en pureer deze met een passe-vite, of blender.
Doe het terug in de pan.
Voeg de bouillon toe en laat nog even sudderen.
Afproeven met peper en zout.
Vuur uit, peterselie erdoor mengen en opdienen in borden, waarin de stukken brood liggen.

Opmerkingen

Experimenteer met de bouillon.
Ik vind 25 centiliter erg weinig voor een soep voor 4 personen.

Bron: De Klassieke Italiaanse Keuken
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug