Boerengroentensoep

  • 1 rundvlees doeppakket, schenkel, gehakt, runderpoulet
  • 1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon
  • 1 pakje Honig groentesoep
  • 1 zakje boerensoepgroente
  • 5 snijbonen, in ruitjes gesneden
  • 1 klein blikje mais uitgelekt 140 g
  • 100 g krulvermicelli middel, 2 krullen
  • 3 eetl. fijngehakte groentekruiden, peterselie, selderij, kervel

Breng 2½ liter water met het runderpoulet en de schenkel uit het soeppakket en het kruidenbuiltje aan de kook en trek er in ca. 3 uur een geurige bouillon van.
Verwijder het kruidenbuiltje zodra de bouillon kruidig genoeg is.
Zeef de bouillon en snijd het vlees eventueel kleiner.
Maak het gehakt uit het soeppakket op smaak met zout, peper en nootmuskaat en draai er kleine balletjes van.
Breng de bouillon weer aan de kook en roer de inhoud van het pakje groentesoep met een garde erdoor.
Voeg het vlees, de groenten, gehaktballetjes en krulvermicelli toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
Breng de soep eventueel op smaak met zout & peper.
Garneer de soep met de groene kruiden.

Bron: Honig

Terug