Bloemkoolsoep met gerookte zalm

Bloemkoolsoep met gerookte zalm

  • 750 g bloemkolen
  • 10 g boter
  • 70 cl groentebouillon
  • 1 snufje foelie
  • 200 g gerookte zalm
  • 50 g crème fraîche
  • 10 g bieslook
  • 1 kg aardappel
  • 1 sjalot

Maak de bloemkool schoon, snijd de stronk in plakjes en de rest in kleine roosjes.
Snijd het sjalotje heel fijn.
Verwarm de boter in een hoge pan, fruit het sjalotje hier in goudbruin, voeg de bloemkool toe en schenk er dan de bouillon op samen met het snufje foelie of nootmuskaat.
Schil de aardappel en rasp deze boven de soep.
Laat de bloemkoolsoep 15 minuten koken op een matig vuur tot de bloemkool gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer en maak deze verder op smaak af met versgemalen peper.
Snijd de zalm in reepjes en klop de crème fraîche iets lobbig.
Schep de bloemkoolsoep in voorverwarmde borden/kommen en schep er tenslotte de zalm, crème fraîche en wat fijngeknipte bieslook in.

Bron: Verse Oogst

Terug