Romige bloemkool-waterkerssoep

voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • ½ bosje waterkers
  • ½ bloemkool of 200 g bloemkoolroosjes
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 3 dl kippenbouillon (van tablet)
  • 2 eetl. koffieroom
  • 1 plakje pekelvlees
  • 4 sprieten bieslook

Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
Verwijder van de waterkers de worteltjes, was de kers en snijd het grof.
Was de bloemkool en verdeel het in roosjes.
Verwarm de margarine en fruit hierin de knoflook.
Smoor de waterkers kort mee.
Voeg de bloemkool en de bouillon toe en kook de groente in 10 minuten gaar.
Pureer de massa met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
Breng de soep weer tegen de kook aan en maak hem op smaak met peper en de koffieroom.
Snijd het pekelvlees in reepjes en de bieslook in snippers.
Roer dit door de soep.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht biefstuk, asperges met lenteboter en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug