Bloemkool - broccolisoep - I

bloemkool_broccolisoep (3K)

  • 500 g aardappelen
  • 500 g bloemkool
  • 500 g broccoli
  • 1½ l groentebouillon
  • 50 g verse maggiplant *)
  • 5 eetl. olijfolie
  • 25 cl Alpro® soya cuisine
  • versgemalen peper
  • zeezout
  • klein rood uitje, fijngesneden

*) De maggiplant (of lavas) kan ook vervangen worden door een klein handje verse bladselderij.

Schil de aardappelen, snij ze klein en snij ook broccoli- en bloemkoolsteel klein.
Kook alles ca. 15 minuten in de bouillon met de olijfolie.
Pureer de soep glad met een staafmixer en voeg de fijngesneden maggiplant en de bloemkool- en broccoliroosjes toe. Kook de soep nog ongeveer 5 minuten en breng de soep op smaak met wat versgemalen peper en zeezout.
Haal de pan van het vuur en roer de soya cuisine er door.
Garneer de soep met wat fijngesneden rode uit.

Bron: www.genster.nl
Gepubliceerd in "De Tuinier"


Broccoli-bloemkoolsoep - II

Broccoli-bloemkoolsoep

  • 1 eetl. olijfolie extra vierge
  • 1 ui
  • 500 g broccoli
  • kleine bloemkool
  • 3 wortels
  • 50 cl verse bouillon of kruidenbouillon
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • kurkuma
  • nootmuskaat

Fruit gesnipperde ui in de olijfolie.
Voeg de gesneden groenten, zout, kurkuma en peper toe en roer goed door elkaar.
Schenk bouillon bij totdat groente net niet onder staat.
Vijf minuten koken.
Voeg nootmuskaat naar smaak toe.
Blenderen met staafmixer.

Bron: Eatzo

Terug