Bleekselderijsoep met forel en gember

Bleekselderijsoep met forel en gember

  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 rode ui
  • stukje gember, geschild en geraspt
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 rode peper, zonder zaadjes in ringen
  • 1 l groentebouillon, 2 blokjes
  • 20 cl kokosmelk
  • 4 stengels bleekselderij, in boogjes gesneden
  • 200 g, diepvries doperwten
  • 100 g gerookte forel
  • 1 eetl. basilicum
  • 1 bosui, in reepjes

Verhit de olie en fruit hierin de rode ui, gember, knoflook en de rode peper.
Giet de bouillon en de kokosmelk erbij en breng aan de kook.
Voeg de bleekselderij toe, en na een paar minuten de erwtjes.
Kook nog even mee.
Leg de stukjes forel in 4 voorverwarmde kommen, verdeel de soep erover en top met basilicum en gesneden bosui.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug