|
|
De groenten reinigen.
De knoflook pellen, de kiem verwijderen en fijn snipperen.
Zet ongeveer 100 gram gepelde garnalen apart als garnituur - zet in de koelkast tot gebruik.
Verhit in de kookpot de olijfolie.
Wanneer voldoende heet, de ongepelde grijze garnalen toevoegen.
Sauteer op hoog vuur en roer goed om.
De garnalen verkleuren naar dieper rood.
Voeg dan de wortel, ui, selder, de knoflook, de bouquet garni en de spaanse pepertjes toe.
Sauteer nog steeds op hoog vuur.
Roer flink om.
Meng onder dit geheel de helft van de tomatenpuree.
Voeg een flinke scheut Cognac toe en flambeer.
Blus met de witte wijn.
Laat de witte wijn volledig verdampen.
Singeer - bestrooi - met de witte bloem.
Roer goed om.
Voeg visfumet toe tot alles onder ligt.
Roer er de overige tomatenpuree onder.
Voeg paprikapoeder en peper en zout naar smaak toe.
Breng alles onder deksel zo snel mogelijk aan de kook.
Wanneer alles kookt, het deksel van de pot nemen en 15 minuten laten doorkoken.
Mix het geheel grof en zet terug gedurende 5 minuten op het vuur.
Mix vervolgens zo fijn mogelijk.
Passeer de bisque door de fijne mouselinezeef.
Werk af met een scheutje Cognac en witte wijn.
Serveertip
Serveren met een streepje room en de verse gepelde grijze garnalen.
Bron: Smulweb