Bietensoep

Bietensoep

  • 4 eetl. olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 cm gember, geschild en fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes
  • 1 grote winterwortel, in blokjes
  • 450 g gekookte bietjes, in blokjes
  • 1 theel. ketumbar
  • ½ theel. jintan
  • 50 cl verse bouillon of kruidenbouillon van de reform
  • 10 cl kokosmelk
  • sap van ½ citroen
  • 2 bosuitjes in dunne ringetjes gesneden

Bak knoflook, gember, bleekselderij, wortel en bieten 5 minuten in de olijfolie.
Voeg koriander en komijn toe en bak even mee.
Schenk bouillon bij totdat groente net niet onder staat en laat 5 minuten koken.
Giet kokosmelk erbij.
Blenderen met staafmixer.
Breng op smaak met zout, zwarte peper en de citroensap.
Schenk in kommen en bestrooi met wat bosuitjes.

Bron: NN

Terug