|
|
Snijd de ui in kleine blokjes.
Schil de aardappelen en hak ze fijn.
Stoom de uien in hete olie tot ze doorschijnend zijn en bak de aardappelen kort.
Voeg de hete groentebouillon toe, dek af en breng aan de kook en kook op een laag vuur gedurende 25 minuten.
Meng ondertussen de zure room met de mierikswortel en zet het koud weg.
Snijd de rode biet in kleine blokjes.
Voeg piment toe aan de soep, breng aan de kook en kook nog 5 minuten.
Het is het beste om de soep zeer fijn te pureren met een staafmixer.
Breng op smaak met zout en balsamicoazijn.
Verrijk de soep met de mierikswortel en zure room en een paar geplukte dillepunten.
Opmerkingen
Als u meer aan de soep wilt toevoegen, voeg dan bijvoorbeeld 100 g geplukte gerookte forelfilet of kruidencroutons toe.
Bereid je op een ontspannen manier voor: Kook de soep de dag ervoor.
Pureer de soep, koel deze in een pan met een koud waterbad en zet hem vervolgens op een koele plaats.
Verwarm de volgende dag de soep en verrijk hem zoals beschreven.