Bieten-pastinakensoep

voor 8 personen (evt. vegetarisch)

  • ½ l ongezouten kalfs-, kippen- of groentebouillon
  • 500 g rode bieten, geschild en grof geraspt
  • 250 g pastinaken, geschild en grof geraspt
  • 2 eetl. suiker
  • 1 grote rijpe tomaat, ontveld en ontzaad
  • 1 appel, geschild en uitgeboord, in vieren gesneden
  • 2 eetl. vers citroensap
  • 2 grote uien, gesnipperd of geraspt
  • 1 eetl. rode of witte wijnazijn
  • 1 eetl. fijngesneden verse dille,
    of 1 theel. gedroogde dille
  • ¼ theel. zout
  • vers gema!en zwarte peper
  • 1¼ dl zure room ter garnering

Giet de bouillon samen met ¾ l water in een grote pan en breng het vocht aan de kook.
Voeg de biet, pastinaken en suiker toe en laat alles met het deksel schuin op de pan 20 minuten sudderen.
Pureer de tomaat en de appel in een keukenmachine of blender en voeg de puree aan de soep toe.
Voeg ook het citroensap, de ui en azijn toe, leg het deksel weer op de pan en laat de soep nog 20 minuten sudderen.
Roer er dan de dille, het zout en wat peper door.
Garneer de soep met de zure room.

Bron: Bert Allers
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug