Bessensoep met mascarponecrème

Bessensoep met mascarponecrème

  • 500 g frambozen
  • 250 g aardbeien
  • 150 g bosbessen
  • 150 g krenten
  • 12 eetl. honing
  • 10 cl mousserende wijn voor marineren
  • 20 cl mousserende wijn om over de soep te gieten
    • crème
  • 150 g mascarpone
  • 150 g kwark
  • 50 g yoghurt
  • 50 g honing
  • 1 scheutje citroensap
  • ¼ theel. natuurlijke vanille

Pureer de helft van de frambozen, voeg eventueel een beetje champagne toe en passeer het door een zeef.
Indien nodig, halveer of kwart de aardbeien, meng het met de andere bessen.
Los de honing op in frambozenpuree en mousserende wijn en marineer er de bessen in.
Meng de mascarpone met kwark, yoghurt, honing, citroensap en vanille tot een gladde massa en breng op smaak.
Vul de bessensoep in diepe borden, doe de mascarponecrème in een spuitzak en het garneer samen met pepermuntbladeren.
Giet de rest van de mousserende wijn kort voor het serveren in de bessensoep.

Bron: kraut & rüben

Terug