Bataat of zoete-aardappelsoep met gember

  • 2 zoete aardappels (of bataat), geschild en in blokjes
  • 2 eetl. verse gember, gesnipperd
  • 2 eetl. boter
  • 2 rode uien, geschild en in plakken
  • zeezout & peper
  • 1½ l groentebouillon
  • 15 cl slagroom
  • 1 eetl. tamarinde

Smelt de boter in een diepe pan en fruit de uien enkele minuten.
Voeg de gember en aardappelen toe.
Giet de bouillon erbij en breng de soep aan de kook.
Laat ongeveer 25 minuten op een laag vuurtje staan totdat de aardappelen uit elkaar vallen.
Pureer de soep tot een zeer fijne massa, giet deze terug in de pan en verwarm hem zachtjes.
Roer de tamarinde en de room erdoorheen en breng om smaak met flink wat zout & peper.

Bron: Biolicious
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug