|
|
Van iets te grote en grote courgettes maak je soep.
Voor andere gerechten zijn ze vaak niet lekker genoeg meer.
Verhit de olie in een kasserol en fruit zachtjes de ui en de knoflook.
Ze moeten glazig blijven, niet bruin bakken.
Dat geeft een te sterke smaak.
Voeg de courgetterasp toe.
Voeg de bouillon toe en kook een kwartier tot alles gaar is.
Doe in de blender, keukenmachine of gebruik de staafmixer.
Terug in de pan, nog even doorkoken en klaar.
Opmerkingen
In deze soep doe ik geen peper en zout.
Geen room, geen weet-ik-veel-wat.
Het is de basis voor andere courgettesoepen en kan zo worden ingevroren.
(Je zou je zelfs kunnen afvragen of het teentje knoflook er in de basis bij hoort.)
Dit is een basissoep. Om in te vriezen maak ik veel meer dan de boven aangegeven hoeveelheid.
Zie verder de andere courgettesoepen. En je kunt eindeloos zelf variƫren: met allerlei kruiden, wat room, zongedroogde tomaat in reepjes. Kleine brokjes verse (kleine) courgettes. Enzovoorts.
|
|
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui glazig.
Snijd de knoflook klein en fruit nog 2 minuten op laag vuur mee.
Voeg ook de blokjes courgette toe en bak nog een paar minuten mee.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe breng aan de kook.
Scheur de blaadjes munt van de takken en hak fijn en voeg toe aan de pan met courgette.
![]() |
![]() |
![]() |
Zet het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer en roer de slagroom er door.
Breng de courgettesoep eventueel nog op smaak met wat extra peper en zout en verwarm nog een minuutje door.
Garneer de soep eventueel met een takje munt en wat extra courgetteblokjes.
Tips
Bewaar de courgettesoep maximaal 3 dagen afgesloten in de koelkast of vries het in bakjes in.