|
|
Snij de ui, de selder, de aardappel en de prei in stukjes.
Smelt een klontje Solo in een pannetje en stoof er de groenten in aan.
Voeg er 1 liter water en de bouillonblokjes aan toe en laat alles goed doorkoken.
Doe de basilicumblaadjes in een blender en giet er de licht afgekoelde soep overheen.
Mix alles tot je een frisgroene, gladde soep krijgt.
Kruid bij met peper en zout en houd de soep warm.
Pel de tomaten door ze kruiselings in te snijden en een tiental seconden in kokend water onder te dompelen.
Snijd ze in vier kwartjes en verwijder de zaadjes.
Snijd daarna elk stuk in fijne brunoise en kruid ze af met peper, zout en enkele blaadjes gehakte koriander.
Snijd vervolgens de buffelmozzarella in plakjes van een halve centimeter dik.
Tip
Leg in elk diep bord een schijfje mozzarella, overgiet met de basilicumsoep en werk af met de tomatenblokjes en een plukje koriander.
Heb je de tomatentartaar graag extra pittig? Meng er dan een vijftal fijngehakte groene olijven onder.