Bamisoep - I

  • 1 pond bami
  • ongeveer 700 gram kipfilet
  • 3 tenen knoflook
  • een half pond in schijfjes gesneden champignons
  • 1 à 1 ½ ons katenspek
  • 3 ons taugé
  • 1 prei
  • 1 paprika
  • 3 à 4 kleine uien
  • zakje gefruite uitjes
  • 3 kippenbouillon tabletten
  • 4 à 6 kleine bouillonblokjes
  • snufje foelie
  • rozemarijn
  • Worcestershiresaus
  • maggi
  • ketjap
  • wat peper

Uitgeperste knoflooktenen in de zonnebloemolie aanfruiten.
Kipfilets toevoegen en heel even aanbakken.
Water toevoegen totdat de kip onder staat.
De in schijfjes gesneden champignons toevoegen, alsmede de klein gesneden katenspek.
Het geheel ongeveer ½ uur laten trekken.
Daarna toevoegen: de kippenbouillontabletten, de bouillonblokjes, de foelie, rozemarijn, Worcestershiresaus, maggi, ketjap, wat peper.
Proeven.
Indien te flauw, nog een maggiblokje toevoegen, of een kippenbouillontablet.
De bami koken.
De prei klein snijden en in schaaltje doen.
De kleingesneden paprika, de klein gesneden uien en de gefruite uitjes in aparte schaaltjes doen.
Taugé vlak voor alles op tafel gezet wordt even koken.
Niet langer dan 1 minuut.
Moet knapperig blijven.
Opdienen als volgt: hete bami op tafel, soep in aparte schaal, alsmede de hiervoor beschreven ingrediënten in aparte schaaltjes erbij zetten.
Bami op bord scheppen, soep erover gieten, rauwkost en taugé naar smaak eroverheen doen.

Ernst


Bamisoep - II

Bamisoep

voor 2 personen

  • 1 eetl. pinda’s
  • 100 g eiermie
  • 400 g Chinese kool
  • 2 rode (punt)paprika’s
  • 2 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olie
  • 40 cl kippenbouillon
  • 1 gedroogd pepertje
  • 1 eetl. Thaise vissaus
  • 100 g kiprollade (vleeswaar)

Hak de pinda’s grof.
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de groente schoon.
Snijd de Chinese kool in repen en de paprika’s in stukken.
Snijd de bosuitjes in ringen en het teentje knoflook in snippers.
Roerbak de Chinese kool, de stukken paprika, de knoflook en de bosui zacht in de olie.
Voeg de bouillon en het pepertje toe en kook dit 2 minuten.
Maak de bouillon op smaak met de vissaus.
Snijd de kiprollade in reepjes.
Roer de mie en de kiprollade door de soep.
Strooi aan tafel de pinda’s over de soep.

Bron: Voedingscentrum


Bamisoep - III

Bamisoep

  • 1½ l water
  • 1 bouillonblokje
  • 200 g kipfilet
  • eieren
  • 60 g mienestjes, 4 nestjes
 
  • 2 eetl. sambal oelek
  • 4 eetl. gebakken uitjes
  • 10 g verse gember
  • 3 eetl. ketjap asin
  • 4 lente-uitjes

Zet het water met het blokje bouillon op het vuur.
Zodra het water kookt, voeg je de kipfilet toe.
Haal, zodra de kip gaar is, de kip uit de bouillon en trek met een vork de kipfilet los tot kleine kipstukjes.
Kook de eieren in ca. 5 minuten gaar in kokend water.
Schil de gember en snipper deze fijn, of pers de gember met een knoflookpers.
Voeg de gember, sambal oelek, ketjap asin en de (gebroken) mienestjes toe aan de bouillon.
Breng de soep aan de kook en kook de mie gaar in de soep.
Snij de lente-uitjes in smalle ringetjes.
Pel de gekookte eitjes en snij ze in vieren.
Verdeel de soep over 4 kommen en serveer met lente-uitjes, ei en de gefrituurde uitjes.

Bron: Conimex

Terug