|
|
Uitgeperste knoflooktenen in de zonnebloemolie aanfruiten.
Kipfilets toevoegen en heel even aanbakken.
Water toevoegen totdat de kip onder staat.
De in schijfjes gesneden champignons toevoegen, alsmede de klein gesneden katenspek.
Het geheel ongeveer ½ uur laten trekken.
Daarna toevoegen: de kippenbouillontabletten, de bouillonblokjes, de foelie, rozemarijn, Worcestershiresaus, maggi, kecap, wat peper.
Proeven.
Indien te flauw, nog een maggiblokje toevoegen, of een kippenbouillontablet.
De bami koken.
De prei klein snijden en in schaaltje doen.
De kleingesneden paprika, de klein gesneden uien en de gefruite uitjes in aparte schaaltjes doen.
Taugé vlak voor alles op tafel gezet wordt even koken.
Niet langer dan 1 minuut.
Moet knapperig blijven.
Opdienen als volgt
Hete bami op tafel, soep in aparte schaal, alsmede de hiervoor beschreven ingrediënten in aparte schaaltjes erbij zetten.
Bami op bord scheppen, soep erover gieten, rauwkost en taugé naar smaak eroverheen doen.
Bron: Ernst
voor 2 personen
|
|
Hak de pinda’s grof.
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Was de taugé. Maak de rest van de groente schoon.
Snijd de Chinese kool in repen en de paprika in stukjes.
Snijd de bosuitjes in ringen en het teentje knoflook in snippers.
Houd wat groen van de bosui achter voor garnering.
Halveer de peper en snijd een helft fijn en de andere helft in ringetjes.
Snijd de kipfilet in reepjes.
Bak de reepjes kipfilet in de olie bruin.
Voeg de Chinese kool, paprika, knoflook, fijngesneden peper en bosui toe en bak zacht mee.
Doe 500 ml water met het stukje bouillontablet erbij en kook dit 5 minuten.
Roer de mie en de taugé door de soep en breng weer aan de kook.
Maak op smaak met de vissaus en roer de achtergehouden bosui en ringetjes peper erdoor.
Strooi aan tafel de pinda’s over de soep.
|
|
Zet het water met het blokje bouillon op het vuur.
Zodra het water kookt, voeg je de kipfilet toe.
Haal, zodra de kip gaar is, de kip uit de bouillon en trek met een vork de kipfilet los tot kleine kipstukjes.
Kook de eieren in ca. 5 minuten gaar in kokend water.
Schil de gember en snipper deze fijn, of pers de gember met een knoflookpers.
Voeg de gember, sambal oelek, kecap asin en de (gebroken) mienestjes toe aan de bouillon.
Breng de soep aan de kook en kook de mie gaar in de soep.
Snij de lente-uitjes in smalle ringetjes.
Pel de gekookte eitjes en snij ze in vieren.
Verdeel de soep over 4 kommen en serveer met lente-uitjes, ei en de gefrituurde uitjes.