Aspergecrèmesoep met croutons

Aspergecrèmesoep met croutons

  • 1 grote ui
  • (1 eetl. groentenbouillonpoeder,
    voor als de asperges niet al in bouillon zijn gekookt)
  • 1½ eetl. bloem
  • 2 eetl. olijfolie
  • verse peterselie
  • 10 cl soja-cuisine
  • peper
  • croutons

Gebruik het kookwater, de stukjes en eventueel overgebleven asperges als basis voor de soep.
Smoor de in kleine stukjes gehakte ui in de olijfolie en voeg de bloem onder voortdurend roeren toe.
Voeg steeds kleine beetjes kookwater toe en roer de bloem weer glad.
Voeg dan het resterende kookwater met de aspergestukjes toe (vul dit eventueel aan met water tot ± 1½ liter) en laat dit circa 15 minuten pruttelen.
Voeg op het laatst de soja room toe en zet het vuur uit.
Voeg naar smaak nog eventueel wat peper toe.
Serveer de soep met zelfgemaakte croutons en verse peterselie.

Bron: NN

Terug