Aspergesoep

voor 8 personen

  • 1½ kg asperges
  • 60 g boter
  • 60 g bloem
  • 80 cl aspergekookvocht
  • 20 cl room
  • peper & zout

Was de asperges goed maar schil ze niet, diepvriesasperges niet eerst ontdooien.
Kook de asperges 15 minuten in 1½ liter gezouten water, doe het vuur uit en laat de asperges in het kookwater afkoelen.
Giet de asperges af, vang het kookvocht op.
Pureer de asperges in de keukenmachine en doe ze in een zeef boven het opgevangen kookvocht.
Druk goed uit en kook het vocht in tot 80 cl.
Smelt de boter, voeg de bloem toe, laat even gaar worden en voeg een scheut aspergevocht toe.
Roer de saus glad en voeg weer vocht toe, herhaal dit tot het vocht op is.
Voeg de room toe, breng op smaak met zout (voorzichtig aan want het kookwater is ook al gezouten) en peper en klop de soep nog even goed door met de staafmixer.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug