Asjoerasoep

voor ± 2 liter soep (8 - 10 personen)

  • 150 g gepelde tarwe of bulghur
  • 1½ l water
  • 75 g gedroogde (ongezwavelde) abrikozen
  • ½ eetl. schoongeboende schil van een sinaasappel
  • 450 g gekookte kikkererwten
  • ± 450 g gekookte witte bonen
  • 75 g blanke rozijnen
  • 100 g blanke hazelnoten
  • 100 g blanke amandelen
  • suiker naar smaak
  • 50 g gepelde walnoten

Kook de gepelde tarwe in het water in ± 90 minuten gaar.
Of neem bulghur en bereid dit zoals op de verpakking staat geschreven (overgieten met kokend water en ± 20 minuten laten rusten of kort koken).
Breng de 1½ liter water aan de kook en voeg de in stukjes gesneden abrikozen toe.
Snijd de sinaasappelschil in heel kleine blokjes en voeg ze met de uitgelekte gare kikkererwten en witte bonen toe.
Doe de rozijnen, de (hele) hazelnoten, de amandelen, de gekookte tarwe of bulghur en naar smaak suiker erbij, breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
Mocht de soep te dik zijn, voeg dan naar smaak water toe.
Serveer de soep, gegarneerd met 1 - 2 theelepels fijngehakte walnoot.
De walnoot mag niet meekoken, omdat die anders zwart wordt.

Sonja van de Rhoer

Terug