Amerikaanse maïssoep

  • 50 g plantaardige margarine
  • 1 dikke ui (in ringen)
  • 250 g aardappelen (in blokjes)
  • ½ theel. venkelzaad
  • snuifje nootmuskaat
  • 80 cl sojamelk
  • 100 g verse maïskorrels
  • 3 eetl. gistvlokken
  • zout (naar smaak)

Smelt de margarine en fruit hierin de ui en aardappelblokjes.
Voeg venkelzaad en nootmuskaat toe.
Giet er de sojamelk bij, breng aan de kook en laat 20 minuten op zacht vuur trekken.
Roer af en toe over de bodem om aanzetten te voorkomen.
Doe de soep in een mengbeker of draai door een roerzeef, tot een gladde massa ontstaat.
Roer de maïskorrels erdoor, laat nog even koken.
Haal van het vuur en voeg gistvlokken en naar behoefte zout toe.

Bron: Vegetarisme.be
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug