(Amelander) mosterdsoep

  • 1 halve prei
  • 1 ui
  • 5 eetl. grove mosterd
  • 10 cl witte wijn
  • 50 cl kippenbouillon
  • 50 cl room
  • 300 g spekblokjes

Prei in dunne ringen, ui snipperen.
Spekjes met de prei en ui uitbakken en uit de pan scheppen met een schuimspaan.
Mosterd bij het spekvet doen en al roerend (houten lepel) laten ontzuren zonder te laten aanbakken.
Afblussen met de witte wijn. al roerend de bouillon en room toevoegen.
Met een staafmixer mooi schuimend kloppen.
Vulling (prei-ui-spekblokjes) toevoegen en op smaak brengen met zout & peper.

Om deze soep echt Amelands te maken, moet je natuurlijk de Amelander mosterd, van de mosterdmolen De Verwachting uit Hollum, gebruiken.
Neem dan de mosterd met cranberries, lekker!
Als je daar toevallig niet in de buurt bent, gebruik dan 'gewone' of Zaanse grove mosterd.
Noem het dan geen Amelander Mosterdsoep . . .licksmil (1K)

Bron: PM3 Receptensite

Terug