Algenbouillon met sobanoedels

Algenbouillon met sobanoedels

  • 200 g sobanoedels
  • 1 theel. algenbouillon
  • 2 eetl. miso pasta
  • 2 zakjes groene thee
  • 90 cl water
  • 1 broccoli in kleine roosjes
 
  • 150 g shiitake in dunne plakjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm gember
  • ghee of kokosolie om in te bakken
  • 1 chilipeper in kleine stukjes

Kook het water.
Meng 45 cl water met 1 theelepel algenbouillon en de andere 45 cl met 2 zakjes groene thee.
Laat het even trekken.
Ondertussen kook je de broccoli totdat deze knalgroen is.
Giet het af en zet het opzij.
Smelt een klontje ghee of kokosolie in een pan, pers hier de teentjes knoflook bij, de chilipeper en rasp hier de gember bij.
Wanneer dit heerlijk begint te geuren kun je de plakjes shiitake hierbij voegen.
Roer het voorzichtig om.
Bereidt de soba noedels zoals vermeld op de verpakking.
Verwijder de theezakjes, voeg de thee en de algenbouillon bij de shiitake en doe hier ook 2 eetlepels miso pasta bij.
Laat het geheel even doorkoken.
Op de borden kun je de soba noedels met de bouillon en de broccoli mengen.
Serveer het geheel met de reepjes nori, rode kool en sesamzaad.

Tips
Als topping:
✦ ¼ rode kool in reepjes
✦ 2 vellen nori in dunne reepjes
✦ geroosterd sesamzaad.

Bron: Ekoplaza

Terug