Ajo blanco, Knoflooksoep met amandelschaafsel en druiven

knoflooksoep (4K)

  • 2 sneden gedroogd witbrood zonder korst
  • 50 g geschaafd, gebrand amandelschaafsel
  • 3 teentjes knoflook
  • versgemalen peper
  • zout
  • 8 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. wijnazijn
  • 4 dl kippenbouillon
  • 200 g ontvelde, pitloze druiven
  • 4 eetl. knapperbolletjes

Week de sneden witbrood een paar minuten in de nog koude kippenbouillon.
Pureer ⅔ van het amandelschaafsel met de knoflook, peper en zout en het witbrood in de keukenmachine.
Giet geleidelijk de olijfolie erbij en voeg tot slot de azijn toe.
Breng vervolgens het knoflook-broodmengsel samen met de kippenbouillon aan de kook.
Giet de soep daarna door een zeef in een andere pan en breng het weer aan de kook.
Schep de soep in voorverwarmde borden en garneer met de druiven, het overige amandelschaafsel en knapperbolletjes.

Succestip:
Verwijder de velletjes van de druiven met een aardappelboortje.

Bron: Spar Succes recepten

Terug