|
|
Week de sneden witbrood een paar minuten in de nog koude kippenbouillon.
Pureer ⅔ van het amandelschaafsel met de knoflook, peper en zout en het witbrood in de keukenmachine.
Giet geleidelijk de olijfolie erbij en voeg tot slot de azijn toe.
Breng vervolgens het knoflook-broodmengsel samen met de kippenbouillon aan de kook.
Giet de soep daarna door een zeef in een andere pan en breng het weer aan de kook.
Schep de soep in voorverwarmde borden en garneer met de druiven, het overige amandelschaafsel en knapperbolletjes.
Succestip:
Verwijder de velletjes van de druiven met een aardappelboortje.
|
|
Laat de amandelen bij voorkeur een nacht weken in koud water.
Doe de amandelen, 150 gram van de meloen, broodkruim en 100 gram van de olifantenknoflook, 2 eetlepels olijfolie, azijn en groentebouillon in een maatbeker of blender en mix alles tot een gladde witte soep.
Beng op smaak met peper en zout.
Rooster de amandelschilfers in een droge pan tot ze goudbruin kleuren.
Snijd de rest van de olifantenknoflook in schijfjes en frituur ze in 2 eetlepels olijfolie tot ze goudbruin kleuren.
Schenk de soep in kommen en dresseer met een scheutje olijfolie, meloenbolletjes, de gefrituurde knoflook, een paar blaadjes munt en wat geroosterde amandelschilfers.
Vind je rauwe knoflook te heftig?
Dan kun je de knoflooktenen eerst even blancheren.
Het broodkruim en/of de meloen kun je ook vervangen door gekookte bloemkool voor een minder zoete soep.
Bron: Velt Seizoenen
Gepubliceerd door: Velt - Samen eco actief