Acquacotta, tomatengroentesoep met ei en kaas

  • 2 uien
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 teen knoflook
  • ½ dl olijfolie
  • 600 g tomaten
  • 10 blaadjes verse mint
  • 2 eieren
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 4 sneetjes witbrood
  • peper en zout

Ontpel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
Snij de ui in een fijne brunoise (fijn) en de bleekselderij in dunne reepjes.
Bak de ui en de bleekselderij met de knoflook in de olie.
Blus het geheel af met 1,5 liter kokend water en voeg de tomaten en de mint toe.
Maak van bet brood dobbelsteentjes en bak ze even in olie (croutons).
Maak van de eleren en de geraspte kaas een mengsel en giet dit in een mengkom.
Voeg bet ei~kaas mengsel in een keer aan de soep toe en blijf goed kloppen.
Schenk nu de soep in koppen en voeg de broodcroutons toe.

Afkomstig van: Frans Mulder (bron recept: "De Toscaanse Keuken" van Bouquet Garni)
Gepubliceerd door: Nl.culinair Huis Pagina

Terug