Acquacotta con funghi e fegatini di pollo
Bouillon met paddestoelen en kippenlevertjes

  • 1 l kippenbouillon, gezouten naar smaak
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. van de allerbeste olijfolie
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 eetl. tijmblaadjes
  • 500 g paddestoelen naar keuze, schoon, droog en in stukjes gesneden
  • 300 g kippenlevertjes, goed schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • zout en zwarte peper, drupje citroensap
  • 4 eieren
  • 8 eetl. geraspte pittige (Parmezaan, Prima Donna) kaas
  • 4 sneetjes (liefst Toscaans) wit brood, zonder korst

Bestrooi de kippenlevertjes met zout, peper en tijmblaadjes, laat ze 20 minuten op kamertemperatuur staan.
Breng de kippenbouillon aan de kook.
Leg in 4 diepe borden een sneetje brood en druppel daar de mooie olijfolie op.
Verhit 4 eetlepels olijfolie en bak hierin zachtjes de knoflook zonder te kleuren, voeg de paddestoelen toe.
Zet het vuur wat hoger en bak de paddestoelen tot ze geen vocht meer loslaten.
Voeg nu de kippenlevertjes toe en bak ze in ca. 3 minuten (afhankelijk van de grootte van de stukjes) lichtbruin en van binnen rosé.
Breng het mengsel zonodig verder op smaak met peper, zout en een drupje citroensap en verdeel het over de sneetjes brood in de soepkommen.
Klop in een pan of soepterrine de eieren los, roer de kaas en zwarte peper erdoor en schenk de hete bouillon erop, leg een deksel op de pan en laat 5 minuten staan.
Roer de soep nog even goed door en verdeel ze over de borden, serveer meteen.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

alt="Terug"