Aardperensoep - I

  • 1 kg aardperen
  • 2 vegetarische bouilonblokjes
  • ongeveer ¾ l water
  • 1 of 2 teentjes (gerookte)* knoflook
  • 2 dl slagroom of soyacuisine
  • versgemalen witte peper
  • paar druppels truffelolie

Schil de aardperen en snijd ze in plakjes.
Kook ze in het water tot ze zacht zijn.
Pureer in de blender, met de staafmixer of de groentezeef.
Doe er de bouillonblokjes bij, knijp de knoflook door de pers erbij, doe er de room bij en de peper.
Laat goed warm worden.
Doe er tot slot een paar druppels truffelolie bij.

* gerookte knoflook kun je op de Noordermarkt in Amsterdam kopen; gewone knoflook zal ook best lekker zijn.

Dit recept is van Hannie van Blitterswijk.
Bron: De Engelhoeve


Aardperensoep II

  • een preitje
  • een teentje knoflook
  • 5 dl groente bouillon
  • vers gemalen peper
  • 2 potjes crème fraîche
  • 1 eetl. ansjovispasta(bij Dekamarkt)

Prei aanbakken met een fijngesneden teentje knoflook in een beetje olijfolie.
Dit in de pan doen met groente bouillon en aan de kook brengen.
Dan de aardperen in blokjes toevoegen (750 gram), gaar laten koken in 5 minuten en dan pureren.
Grove peper naar smaak toevoegen en de crème fraîche er als laatste doorroeren.
Als laatste een eetlepel ansjovispasta er door roeren en smullen maar.

Bron: Wieringer Akker


Aardperensoep III

  • 1 kg aardperen
  • 75 cl bouillon
  • 4 teentjes knoflook
  • 30 cl room
  • verse bieslook
  • peper en zout

Aardperen schillen en in plakjes snijden.
Kook het op laag vuur in de bouillon (mag van blokjes, groentebouillon past hier het beste bij) tot het zacht is.
Met een goede staafmixer pureren.
Knoflook uit de pers, room en peper (liefst versgemalen) erbij, met de staafmixer even opschuimen en doorwarmen.
Indien nodig op smaak brengen.
Serveren in een ruime kom, met wat verse bieslook er overheen geknipt.

Bron: PM3 Receptensite

Terug