Aardbeiensoep

voor 2 personen

  • 300 g aardbeien
  • ½ dl sinaasappelsap
  • 1 eetl. witte basterdsuiker
 
  • ½ theel. balsamicoazijn
  • 2 eetl. yoghurt
  • muntblaadjes

Maak de aardbeien schoon.
Houd 2 aardbeien achter voor garnering.
Pureer de rest van de aardbeien met het sinaasappelsap in de keukenmachine of met een staafmixer.
Maak de aardbeiensoep op smaak met de basterdsuiker en de azijn.
Verdeel de aardbeiensoep over 2 soepborden of schaaltjes.
Snijd de achtergehouden aardbeien in plakjes.
Garneer de soep met een lepel yoghurt, plakjes aardbei en een paar blaadjes munt.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kip in amandelsaus, Chinese kool en zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum