Aardbeien-balsamico soep met basilicumroom

aarbeiensoep_basilicum (3K)

    • voor de soep
  • 37½ cl goede aardbeiensiroop
  • ½ dl. balsamicoazijn
  • 350 gram aardbeien, gewassen, uitgelekt, ontkroond
  • sap van 1 citroen
    • voor de basilicumroom
  • 2 ½ dl room
  • 1 eetl. poedersuiker
  • 6 eetl. verse gesneden basilicum, plus extra om te garneren
  • 1 theel. arrowroot of maizena

Klop/pureer alle ingrediënten voor de soep 10 minuten in de keukenmachine of met de staafmixer.
Laat het mengsel in de koelkast door en door koud worden.
Doe de room in een pan, voeg suiker toe en laat de suiker al roerend op een laag vuur oplossen.
Laat de room met de suiker en de helft van de basilicum 5 minuten zachtjes trekken.
De room mag niet koken.
Zeef de room en doe terug in de pan op een laag vuur.
Klop de room dik met de rest van de basilicum en de maizena.
Zet de pan in koud water en roer tot de room is afgekoeld.
Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Verdeel de soep over kleine diepe bordjes en verdeel daarover de basilicumroom, garneer met blaadjes basilicum.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©



Terug