Aardappelsoepje met of zonder zalm

  • 6 aardappelen, geschild en in blokjes
  • 2 worteltjes
  • stukje foelie (of een snufje gemalen)
  • 4 cm Spaanse peper van de punt
  • 2 bouillonblokjes (facultatief)
  • 1 ei
  • ⅛ l slagroom
  • handje gehakte peterselie
  • 150 g gerookte zalm, in reepjes (facultatief)

Zet de aardappelen op met 1 liter water, de worteltjes, foelie en spaanse peper.
Kook helemaal gaar in een half uur.
Vis de foelie en Spaanse peper uit de pan en druk de groenten stuk met de pureestamper.
Pureer daarna de soep met de staafmixer.
Breng op smaak met zout of 2 bouillonblokjes.
Draai het vuur uit.
Klop het ei los met de room en giet er een pollepeltje soep bij.
Roer en voeg dan het mengsel al roerend bij de soep.
Bekroon met de peterselie.
Historisch ongevoelige mensen doen er reepjes gerookte zalm bij.

Geïnspireerd door: Kookboek van de Amsterdamsche Huishoudschool
Bron: Onno Kleyn

Terug